Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Τάσσος Παπαδόπουλος, το τέλος της Κύπρου

Ούτε φασίστας, ούτε τίποτα. Απλά με το ρολόι σταματημένο στη δεκαετία του 60 υπήρξε ανίκανος να κατανοήσει την εποχή και τελικά, στο όνομα του Ελληνισμού καταδίκασε την Κύπρο στον αργό και πλήρη εκτουρκισμό καθοδηγώντας συνειδητά τον Κυπριακό Λαό στο «ΌΧΙ» του 2004.

Μόνοι κερδισμένοι, η Τουρκία και το βαθύ κατεστημένο της που συνεχίζει τον άγριο εποικισμό σε βάρος α) των Τ/Κ και β) του συνόλου των Κυπρίων και της δημογραφικής φυσιογνωμίας του νησιού μας.

Μόνοι κερδισμένοι επίσης μια συμμορία ξενοδόχων με συμφέροντα στο Παραλίμνι (κυρίως) και ελάχιστοι ακόμα που βγάζουν ριάλια από τη διαίρεση.

Η κωμωδία είναι πως οι φανατικοί υπερασπιστές του ΟΧΙ χρησιμοποιούν σαν σημαία την Ελλάδα και τον Ελληνισμό ενώ οι ίδιοι στο σύνολό τους στέλνουν τα παιδιά τους σε αγγλόφωνα σχολεία και τους μιλάνε αγγλικά για να γίνουν σωστοί «ευρωπαίοι».

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν ένας άνθρωπος κατώτερος των περιστάσεων και πιθανόν να αποδειχτεί ο απόλυτα μοιραίος για το μέλλον της Κύπρου.

Ιδέα δεν έχω αν και τι θα καταφέρει ο Χριστόφιας και κυρίως πως θα κάνει τους Κύπριους να δεχτούν έναν σχέδιο Λύσης και ακόμα πιο πολύ να τους βάλει να δουλέψουν για την επιτυχία του μετά.

Η απορριπτική κλίκα πάντως ενώ προσπαθεί να κάνει φασαρία και να έχει παρουσία, είναι διαιρεμένη και διχασμένη μεταξύ των παλαιοεθνικιστών της εοκα Β και των πιο μοντέρνων τάχα ευρωπαϊστών.


18 σχόλια:

Νίκος Ε. Νεοκλέους είπε...

φίλε Γάρε
αυτοί όλοι που είπαν τότε όχι
ακόμα εξακολουθούν με πάθος να το υποστηρίζουν
και θα γιορτάσουν και επέτειο!!!
κάθε λαός παίρνει αυτό που του αξίζει, δεν νομίζεις;
ένας Ναινεκος (κατά τον Τάσο)

ρίτσα είπε...

ωραίο το ποιματάκι που έχεις στο για μένα.

δεν ξέρω και πολλά από πολιτικά, παραδέχομαι.

αλλά οι άλλοι ούλλοι ήταν καλλίττεροι τζιαι εφανήκαν πιο υπέυθυνοι στο να πουν στον απλό κοσμάκη σαν και μένα ποιο είναι το συφφέρον του να ψηφίσει;

εγώ που τους εθώρον τζιαι επροσπάθον να φκάλω άκρη είδα πόσον συχχισμένοι ήταν οι ίδιοι και πόσο έπιναν νερό τα όσα έλεγαν, πόσο διαφορετικό εφαίνετουν που διάφορες οπτικές γωνίες.

Λεμέσια είπε...

Τι μας θύμισες τώρα...
Το πιο σκοτεινό κεφάλαιο στη μεταπολεμική μας Ιστορία.
Για να δούμε ποιο ΝΑΙ και ποιο ΟΧΙ θα τσιμεντωθεί στο τέλος...
Όταν η εξουσία βρίσκεται στα χέρια οπισθοδρομικών, πώς περιμένουμε να πάμε μπροστά; Έχουν και το θράσος να επιφορτώνουν τις αποφάσεις τους στην κοινωνία μετά. Οι ανεύθυνοι!

Μιχάλης είπε...

Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό τώρα είναι ένα μεγάλο ααααχχχ!!!

Αλλά ξέχασα, φταίνε οι άτιμοι οι ξένοι...

proudgaros είπε...

Το http://christofias-watch.blogspot.com/ το πήρατε χαμπάρι;;;;; Νέο Φρούτο, απορριπτικόν αλλά μοιάζει να παίρνει γραμμή από κομματικά ρετιρέ ή από Τασσικό περιβάλλον στενό.

Aslan είπε...

να σου πω την αληθεια δεν φατσαρεις γαρος, το αντιθετο μαλιστα.

Ανώνυμος είπε...

"είπα και εγκάρισα"
ή γκάριξα θα πείς, ή αγκάνισα

"εγκάρισα" εν υπάρχει

Ανώνυμος είπε...

"είπα και εγκάρισα"
ή γκάριξα θα πείς, ή αγκάνισα

"εγκάρισα" εν υπάρχει

Ανώνυμος είπε...

"είπα και εγκάρισα"
ή γκάριξα θα πείς, ή αγκάνισα

"εγκάρισα" εν υπάρχει

Ανώνυμος είπε...

"είπα και εγκάρισα"
ή γκάριξα θα πείς, ή αγκάνισα

"εγκάρισα" εν υπάρχει

Ανώνυμος είπε...

συγνώμη, εμεινε πατημένο

MARINOS είπε...

Εαν η ιστορία σε δικαιώσει, θα πρέπει και αυτοί που τον πρότειναν στο λαό (δες ΑΚΕΛ) να κάμει τον απολογισμό του και να πει μια συγγνώμη. Διότι δεν είναι μυστικό πως εαν το 2003 εκλεγόταν Κληρίδης, το Σχέδιο Αναν θα περνούσε.

Aceras Anthropophorum είπε...

Ανάθεμαν τους ρε Μαρίνο. Έχεις απόλυτο δίκαιο. Που την άλλην όμως εγώ προσωπικά δεν μπορώ να είμαι πιο αυστηρός με τους Ακελικούς παρά με τον εαυτό μου όταν το 2003 ο Τάσσος έπεισεν με ότι θέλει λύση τζιαι ότι θα διαπραγματευτεί έντιμα το σχέδιον Ανάν (3). Το 2003 έγινεν η μεγαλύτερη πολιτική απάτη όλων των εποχών.

Εγώ πάντως ζήτησα συγνώμη για το ότι παραπλανήθηκα τζιαι έδωσα ψήφο στον Τάσσο. Το ακέλ ζήτησε έμμεσα ρίφκοντας τον κάτω. Η συγνώμη θα πιάσει φυσικά εάν μέχρι το τέλος του χρόνου συφμωνήσει λύση τζιαι καταφέρει τζιαι περάσει την ταυτόχρονια στο ελληνοκυπριακό τζιαι στο τουρκοκυπριακό εκλογικό σώμα.

Ελευθερία είπε...

Μα εν αλήθεια ότι το ΑΚΕΛ απείλησε τον ΑΝΤ1 ότι εν θα του ανανεώσει την άδεια; Επειδή δείχνει λαλεί δημοσκοπήσεις που αποδεικνύουν ότι η πολιτικ'η του Χριστόφια δεν είναι αποεκτή από τον κυριακό λαό. Εξεκίνησε που 80% μόλις εφκήκε και μετά που 1,5 χρόνο έπεσε στο 30% που εν κάτω και που τα ποσοστά του ΑΚΕΛ.
Έπιασεν τίποτε το αυτί σου ρε γάρε;

Ελευθερία είπε...

Γάρε έμαθα κι άλλο πράμα σήμερα. Εν αλήθεια ότι ο Χριστόφιας εξιτίμασε ένα δημοσιογράφο στις Βρυξέλλες; Μάθε και γράψε τίποτε και για τούτα!

thalassamov είπε...

Καλά ρε φίλε!
Ποιόν "ελληνισμό";
Ιδιωτικά συμφέροντα ήτανε!
Και το ΑΚΕΛ δεν εμάχετο κι αυτό υπέρ του ΟΧΙ;
Τον Παπαπέτρου πού τον ξαποστείλανε;
Το ΔΗΣΥ, που θεωρείται ακροδεξιά κι ελληνοφρένειας κόμμα, δεν εμάχετο για καλύτερο διάλογο και ήταν οι μόνοι που ετάχθηκαν υπέρ του ΝΑΙ;
Σχιόνι τα εκάμαν όλοι!
Απλά εμείς οι κάτω των 30 είναι που θα ζήσουμε με τις αποφάσεις τους.

Ανώνυμος είπε...

Re pedkia na rotiso kati?Giati ftei o Tassos pou aperripse to shedion touto kai en i ftei o ithikos aytourgos pou itan o disi kai i kivernisis tou pou isan anikani na diapragmateutoun ena stihiodos viosimo shedio.
Akoma mia fora apodikniete oti o Disi kamni oti akrivos tou laloun i evropei (DISITIHOS)

Ανώνυμος είπε...

Eleftheria en nomizo oti to ithos tou proedrou epitrepi tou tethkies praktikes